Preview Mode Links will not work in preview mode

Speljuntan

Jan 25, 2023

Låt fotbojor skallra, spelpodcast åt alla! I veckans Junta har ett patent som suttit bakom lås och bom brutits ut för att hinta om Nintendos fyrfota framtid. Vidare diskuteras teknikbranschens mörka prioriteringar under osäkra tider.

Under sin senaste vecka i häktet har Generalerna fördrivit tiden genom att dels...


Jan 18, 2023

Ingen trodde det var möjligt, men något så världsligt hindrar inte Juntan. I veckans avsnitt vänds ögonen åt varsitt håll av den fjärde dimensionen när de dels spejar på trenderna för 2022, men också spanar mot framtiden och vad som kommer sätta ton på det nya året. 

Det handlar om spelgiganterna som...


Jan 11, 2023

Ett honk hörs i vinden. Kan det vara...? Jo, du hör rätt. Det är dags för Speljuntan att utse 2022 års GÅS - Juntans utmärkelse för att hylla årets bästa och viktigaste spel. Gaming-årets spel, helt enkelt. 

Vad utgör ett tidlöst spel? Måste narrativa spel vara politiska? Hur viktig är storyn när...


Jan 4, 2023

Vilka beteenden kommer fram när vi spelar? I säsongens sista djupdyk synar Juntan fenomenet med spelvärldens personlighetstyper och personlighetstester. Hur formar våra beteenden vårt spelande och vilka spel vi väljer att spela? Och hur kategorisk kan man egentligen vara när man utvecklar spel riktade mot en...