Preview Mode Links will not work in preview mode

Speljuntan

Jul 24, 2024

En riktigt bra karta utlovar världar att upptäcka, skatter att loota och bossar att besegra, medan en dålig karta får oss att känna oss vilse, förlorade och borttappade. I veckans djupdyk kryssar Speljuntan mellan processuellt genererade rymdkartor och handritade fantasyvärldar - på temat just kartor.

Under...


Jul 17, 2024

Sörpla i dig testosteronreserven för i veckans djupdyk pratar Speljuntan om våld. Vad är det som är så tilltalande med våld i spel och varför är det så ofta den centrala drivkraften? Vilken typ av våld stärker en spelupplevelse och finns det någon legitimitet i debatten om tv-spelsvåldets hemskheter?...


Jul 10, 2024

Det har gått 153 avsnitt sedan Speljuntans första djupdyk i indiespelens värld, och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Det som idag kallas indiespel kan nu kräva budgetar som motsvarar storspelens, och ordet “indie” till trots tycks det ofta finnas en utgivare som håller i tyglarna.

Vad innebär...


Jul 3, 2024

Det sägs att makt berusar, så idag är du välkommen att hänga med en stupfull Speljunta på en mäktig powertrip. Vi djupdyker ner i vad det är som händer i oss när vi blir mäktiga i ett spel. Varför känns en powertrip så bra och hur lång kan den vara innan den ger en fadd smak av fusk i munnen? 

Vi pratar...


Jun 26, 2024

Speljuntan drar på sig galastassen och samlas runt debattbordet, för innan sommarens djupdyk ska vi först välja in ett spel i Den Gyllene Backloggen.

Den Gyllene Backloggen är Speljuntans kanon som listar de bästa, mest intressanta och mest inflytelserika spelen som du borde spela om du inte redan har gjort det....