Preview Mode Links will not work in preview mode

Speljuntan


May 24, 2024

Våren 2023 händer något märkligt. Ett helt okänt mobilspel blir fanbärare för en olympisk storsatsning. Tic Tac Bow, ett tre-i-rad-spel med pilbåge står högst upp i listan över Internationella Olympiska Komitténs val av spel till den Olympiska E-sportveckan. Utannonseringen förbryllar en hel spelvärld, och frågetecken börjar växa kring vilka som ligger bakom spelet, och om det kan finnas dolda agendor bland kulisserna.

Bluff och Bågskytte är en dokumentär av Speljuntan där Anton Vretander ägnat ett år åt att följa det nysläppta mobilspelets intåg i sportens finrum. Han har pratat med spelare som drömt om att bli sponsrade olympier, undersökt om en e-sport skapat från beställning kan överleva, nystat i potentiell nepotism och till slut – lyckats ta reda på hur det gick till när ett mobilspel med 100 nedladdningar blev en olympisk gren.

Speljuntans dokumentärer finansieras av våra lyssnare via Patreons, Hjälp oss göra fler genom att stötta på www.speljuntan.se. Alla Patreons har tillgång till det Eftersnack där vi går igenom historien,och delar med oss av detaljer som inte fick plats i podden.