Preview Mode Links will not work in preview mode

Speljuntan

Jul 26, 2023

Varför lider Master Chief inte av impostor syndrome? Är senaste Zelda i själva verket bara meningslöst busy work? I veckans djupdyk pratar Speljuntan om hur vi egentligen mår, och funderar över sambandet mellan tv-spel och vår psykiska hälsa.

Vad händer med vårt spelande när vi är stressade eller har...


Jul 19, 2023

Middagen är serverad! Juntan har i sommarens tredje Djupdyk gått in i fullfjädrat semestermode och bråkar om det mesta. Efter ett krasst konstaterade att det står remakes på lunchmenyn divideras det kantigt kring om det bara är uppvärmda rester som egentligen sett sitt bäst-före-datum eller om en duktig kock...


Jul 12, 2023

I begynnelsen hade spel en början, en mitt och ett slut. Idag är dock inte slutet längre en plats där spelen och spelarna går skilda vägar. Idag finns games as a service-spelen, gjorda för att återkomma i ditt liv varje dag, vecka månad, ja till och med år.

I det här djupdyket synar Juntan vilka drivkrafter...


Jul 5, 2023

Inget kan få hjärtat att banka och blodet att koka såsom äkta uppriktigt hat. Viljan att bräda din stora nemesis kan bli den drivkraft som krävs för att möta, och mästra, även de största hindren.

I sommarens första Djupdyk spänner Speljuntan blicken i gamingvärldens ärkefiender. De karaktärer som får...